15+3 ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Η γιορτή της γυναίκας σήμερα, και το κυπελλάκι δίνει φόρο τιμής σε εκείνα τα γυναικεία ονόματα που έγιναν οι θρύλοι των 90s και μας κράτησαν μουσική συντροφιά τα παιδικά μας χρόνια. Αν είστε γυναίκα κιόλας και βρείτε το όνομα σας σε αυτή την λίστα, δυναμώστε την ένταση γιατί απόψε θα ‘ναι η βραδιά σας. Αν πάλι είστε άντρας, ε, εντάξει, μόνο οι χωρισμένοι δεν γιορτάζουνε ποτέ… Καλή διασκέδαση!

15. Καληνύχτα, Ιωάννα – Άκης Δείξιμος

«Μου φέρνει πάλι ο αέρας τ’ άρωμά σου, μα δε σ’ αγγίζω, καληνύχτα, Ιωάννα»

Ο νεαρούλης τότε Άκης Δείξιμος ερωτεύτηκε μια οπτασία. Ένα είδωλο που το ψάχνει μέσα στη νύχτα, με τις αισθήσεις του να τη θυμίζουν: ο αέρα της φέρνει το άρωμά της και στο μυαλό του προβάλλεται η εικόνα της μοναξιάς μέσα στα μάτια της. Και το μόνο στοιχείο που έχει για αυτήν, το όνομά της.

14. Ούρσουλα / Κουνήσου Μαρίκα – Πωλίνα

«Ήμαστε δυο φίλες κολλητές, η Ούρσουλα κι εγώ απ’ το σχολείο»

«Κουνήσου, Μαρίκα, να τελειώνουμε, να τελειώνουμε να πέσουμε για ύπνο!»

Στην πρώτη ιστορία, η Ούρσουλα είναι η κολλητή της Πωλίνας, μαζί στο σχολείο, στις ντισκοτέκ, στα πάρτι, στα γαλλικά, στις εκδρομές και ούτω καθ’ εξής. Τι θα μπορούσε να διαταράξει μια τέτοια φιλία και να τα τσουγκρίσουν; Το ότι ένα βράδυ αγάπησαν τον ίδιο τύπο! Ένα είναι το σίγουρο, Ούρσουλα: χάσατε το μπούσουλα!

Όσο για τη δεύτερη ιστορία, η Πωλίνα βρίσκεται πια σε μακροχρόνια σχέση. Ο τύπος με τον οποίο είναι μαζί στην αρχή ήταν ρομαντικός, ευγενικός κι ονειροπόλος και γενικά τα περνούσαν φίνα (80s sic) παρά τις αντιξοότητες της νεανικής ζωής, όπως το ότι δεν είχαν πολλά λεφτά, γιατί τους έδενε έρως κεραυνοβόλος. Έλα όμως που τα χρόνια πέρασαν και αυτός απομακρύνθηκε, αγάπησε τη δουλειά του και η σχέση βούλιαξε στη ρουτίνα! Κι όταν η Πωλίνα πάει να τον πλησιάσει ερωτικά στο κρεβάτι το βράδυ, αυτός, χρησιμοποιώντας από τη φαντασία του το εν λόγω λαϊκό όνομα σε μια έκφραση κάπως απαξιωτική, κάπως boomer αποτυχημένα χιουμοριστική, κάπως και με μια αναφορά στην ολίγον δυσκίνητη Μαρίκα Μητσοτάκη, αν έχεις το Θεό σου, τι γυρίζει και της λέει; “Κουνήσου, Μαρίκα, να τελειώνουμε, να πέσουμε για ύπνο!”!

13. Καταζητείται – Νατάσα Θεοδωρίδου

«Στην κρύας νύχτας τον πυρετό, στης μοναξιάς σου τον πανικό, μη σταθείς ούτε λεπτό, η Νατάσα είναι εδώ»

Έγκλημα καρδιάς το γκομενάκι της Νατάσας και μάλιστα βαρύ, που έσπασε σε μια στιγμή στα δυο την αγάπη τους. Καταζητείται, λοιπόν, αλλά άμα τον δείτε μην τον πάτε στην αστυνομία κι ας λείπει από δω μέρες οχτώ, απλά να του πείτε πως μπορεί να γυρίσει ελευθέρα, γιατί το έγκλημα στην καρδιά της Νατάσας παραγράφηκε!

12. Μια φορά κι έναν καιρό – Καίτη Γαρμπή

«Μια φορά κι έναν καιρό είπες δεν θα με ξεχνούσες, μα ξεχνάς ποια είμαι εγώ, είμαι η Καίτη που αγαπούσες»

Παραμυθάς το εν λόγω αμόρε της Καιτούλας μας και νομίζω μόνο ένα πράγμα μπορούμε να του πούμε: Καλά, βρε ρεμάλι, στην Καίτη; Στην Καίτη που αγαπούσες;;; Καίτες ανά τον κόσμο, πάρτε τα κρανίο!

11. Η Λίζα και η κορνίζα – Κώστας Μακεδόνας

«Πάρτο Λίζα και κάντο κορνίζα και βάλτο στην πρίζα να κάνεις σουξε»

Βρε Λιζάκι, μέρα που ‘ναι, θέλουμε να σε υποστηρίξουμε, αλλά άσε κι εσύ το διάβασμα, κόψε και τα τσιτάτα στα αγγλικά και γίνε λίγο πιο ντεκλαρέ! Γιατί εδώ που τα λέμε, ποτέ δεν ξέρεις, καμιά φορά και μες στο ιμπίζα μπορεί να συμβεί! Γιατί όχι;

P.S.: Πιστεύετε κι εσείς ότι το Λιζάκι μας είναι πραγματικό πρόσωπο;

10. Εγώ είμαι η Λένα – Λένα Παπαδοπούλου

«Εγώ είμαι η Λένα που καίγεται για σένα για αυτό να μ’ αγαπάς, εγώ είμαι η Λένα και σε χρυσή καδένα θέλω να με φοράς»

Ε όχι και στην Λένα που καίγεται για σένα μαγκιές τώρα! Άμα σε λένε Λένα, έτσι και έχει αρχίσει το αγόρι να σου κάνει τίποτα περίεργα, ε, έχεις το τραγούδι σου. Τώρα, μεταξύ μας, το κομμάτι με τη χρυσή καδένα θα μπορούσες και να το παραλείψεις, αλλά περί ορέξεως…

09. Σέξυ θεία Λόλα / Δέσποινα / Νάντια – Νίκος Καρβέλας

«Σέξυ θεία Λόλα, τις νύχτες δεν μπορώ να κοιμηθώ, Σέξυ θεία Λόλα σ’ αγαπώ…»

« Δέσποινα, γύρνα ξανά στο χω πει χιλιάδες φορές δεν είναι αστεία αυτά»

« Νάντια, ωωω, Νάντια»

Και πρώην Δέσποινα, και νυν Νάντια αλλά και σέξυ θεία Λόλα, με τριπλή καταχώρηση παίζει ο Νίκος Καρβέλας, και δεν είναι να απορείς που βρίσκεται μόνος με σκύλο να γαβγίζει, να μοιάζει με φαντάρο που του ‘πεσε από την τσέπη του η άδεια και να αναπολεί κάτι περιέργα ενδοοικογενεικά σεξουαλικά βίτσια με κάποια θεία Λόλα. Αλλά ποιοι είμαστε εμείς για να τον κρίνουμε;!

08. Μαρίνα, Μαρίνα, Μαρίνα – Δάκης

«Μαρίνα, Μαρίνα, Μαρίνα, το μέλλον μου μπάζει νερά»

Η Μαρίνα είναι σε αυτή την ιστορία η αστρολόγος, που υποσχέθηκε στον Δάκη έρωτες, αλλά του βγήκαν φευγάτες και προτίμησαν τους ναύτες. Τουλάχιστον, βρε Μαρίνα, βλέπεις στο φλιτζάνι καμιά σταθερή σχέση για το χειμώνα, να αποκατασταθεί ο άνθρωπος;

07. Τζοάννα- Πασχάλης

«Σ’ αγαπώ Τζοάννα, σ’αγαπώ Τζοάννα ατελειώτα, σ’ αγαπώ Τζοάννα, σ’ αγαπώ σταθερά και αμείωτα!»

Την πλακάρα του έχει πάθει ο Πασχάλης με την μοναδική Τζοάννα, είναι φανερό. Τι να σου πούμε, βρε Τζοάννα, βασικά ψάξε για νυφικό γιατί «πρωταρχικά και εν κατακλείδι, Τζοάννα, πρέπει να τον παντρευτείς!»

06. Ευλαμπία – Γιάννης Γιοκαρίνης

«Αχ, Ευλαμπία, η ασθένεια σου έγινε χρονία…»

Ααααχ να και η Ευλαμπία, που ομολογουμένως έκανε ζημιά, οπότε και δεν μπορούσε να λείπει από αυτή την λίστα. Τα χρόνια της 16 μα είχε ξεπετάξει ολόκληρο τον Κολωνό… Δεν έχουμε κατι άλλο να πούμε για την μικρή Ευλαμπία που έκανε τη ζωή κόλαση στον ανυποψίαστο Γιάννη Γιοκαρίνη, εκτός από αυτό. Νο οffence, Eυλαμπίες μου, το λέμε μόνο για την συγκεκριμένη, που άλλωστε, όπως έχει δηλώσει ο Γιάννης Γιοκαρίνης, είναι και φανταστικό πρόσωπο.

05. Αναστασία – Ελευθερία Αρβανιτάκη

«Στ’ όνομά σου, Αναστασία, κρεμασμένα, λες, χίλια τάματα»

Η Αναστασία ήταν ένας μύθος των 90s. Η Αναστασία ήταν ένα νέο, θελκτικό κορίτσι, που ερωτεύτηκε έναν πατέρα και το γιο του -και την ερωτεύτηκαν κι αυτοί. Η Αναστασία ήταν μια τηλεοπτική υπερεπιτυχία, πολύ μπροστά και πολύ τολμηρή θεματολογικά για την εποχή της, που ανέδειξε έναν νέο πρωταγωνιστή (Άλκη Κούρκουλο) και μια υπέροχη νέα πρωταγωνίστρια, τη Μυρτώ Αλικάκη, στον ομώνυμο ρόλο. Η Αναστασία ήταν μια μαγική μπαλάντα που ερμήνευσε με την κρυστάλλινη φωνή της η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ντύνοντας μουσικά το σίριαλ με μια μελωδία που ακούγεται ως και σήμερα ως ένα από τα πιο επιτυχημένα soundtracks όλων των εποχών, για να μας θυμίζει μια μεγάλη αλήθεια: τελικά, η ζωή τρία γράμματα.

04. Μαρία, Μαράκι, Μαριώ – Στέλιος Ρόκκος

«Για σένα υπάρχω και ζω, αχ, Μαρία, Μαρία, Μαρία, Μαράκι, Μαριώ»

Με καρδούλες γέμισε τους τοίχους ο Στέλιος Ρόκκος, προκειμένου να κατακτήσει την πολυπόθητη καρδιά της Μαρίας. Αν αναρωτιέστε τι έγινε, την παντρευτηκε, καθώς και το τραγούδι γράφτηκε ειδικά για την πρώτη του γυναίκα. Βέβαια, όπως ξέρουμε εμείς τα παιδιά των 90s πολύ καλά, κάποιες αγάπες είναι σα σουξέ της εποχής που γρήγορα περνάνε, κι ο γάμος τους έληξε, αλλά δε βαριέσαι, το τραγούδι γράφτηκε, να απαθανατίσει τη στιγμή του έρωτα στο χρόνο.

03. Ελένη – Άννα Βίσση

« Ελένη, εκεί που πας κοίτα να είσαι ευτυχισμένη…»

Για μία θαυμάστρια της Άννας που χάθηκε νωρίς. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι άλλο, Ελένη, εκεί που πας κοίτα να είσαι ευτυχισμένη…

02. Με λένε Πόπη – Γιώργος Νταλάρας + Αντιγόνη Ψυχράμη

« Ένα, δύο, τρία. Με λένε Πόπη σαν τη γιαγιά μου την Καλλιόπη, αχ να με λέγανε Κυβέλη! Μου πηγαίνει πιο πολύ αυτό το λάμδα με το η»

Τι να πρωτοπούμε για την αγαπημένη μας Πόπη; Ένα όνομα μία ιστορία, μία ιστορία που σημάδεψε μία γενιά, αυτή των 90s. Και τι χρειάστηκε για να την σημαδέψει; Δύο παπούτσια πάνινα! Μάλλον εννοεί αυτά τα συνήθως κίτρινα που έμοιαζαν κάπως με all star και είχαν πολύ ψηλό πάτο και τα φορούσαν τα κοριτσάκια σαν μανιακά.

Αυτά:   jeffrey-campbell-platform-plimsoll

01. Ρίνα, Κατερίνα – Κώστας Μπίγαλης

«Αχ, βρε Ρίνα, Κατερίνα, η φυγή σου φωτιά, η θύμηση σου λεπίδα»

Το λατρεμένο μας Κώστα Μπίγαλη στη θέση νούμερο 1 βρίσκει η αυγή να ‘χει κάνει κεφάλι με το κλάμα του Μισσισιπή. Αχ, βρε Ρίνα, βρε Κατερίνα,  βρε κορίτσι μου, δεν τον λυπάσαι λίγο τον άνθρωπο; Anyways, σήμερα γιορτάζεις κι εσύ, οπότε κομμάτια να γίνει (και συγκεκριμένα 2, 4 ή 14), βάλτο στο τέρμα και χόρεψε!

Εσύ τι λες;